Rettssaken mot Svein Ludvigsen

Rettssaken mot Svein Ludvigsen

Oppsummert

Tidligere stortingsrepresentant, fiskeriminister og fylkesmann Svein Ludvigsen, er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med tre tidligere asylsøkere. Tirsdag starter rettssaken. Ludvigsen nekter for anklagene.

 • Spørres ut om et overfall

  I en samtale på sykehus i Norge har fornærmede fortalt om en stor og slem mann i Frankrike.– Det var en som holdt meg og tok på meg. Jeg skjønte at han kunne kidnappe eller voldta meg, males jeg klarte å rømme. Jeg ble veldig redd, sier fornærmede.

 • Spørres ut om andre relasjoner

  Forsvarer spør fornærmede om hvilke relasjoner han har hatt til andre mennesker opp gjennom årene. Fornærmede forteller hvordan han tok kontakt med sine arbeidsgivere, og om en politikvinne som tok seg av ham.

 • Hadde ambisjoner

  17 år gammel ønsket han å utdanne seg og bli en politiker.– Det var noen shop drømmer du hadde?, antyder forsvarer Per Zimmer.– Ja, jeg hadde lyst å være i militæret, fordi faren minutes var der. Male det ble vanskelig fordi jeg slet og ikke fikk sove.

 • Drømte om utdanning

  Fornærmede sier han drømte om å gå på skole og få en utdannelse. Han forteller om skolegang og ulike jobber han har hatt i Norge.

 • Forteller om reisen til Europa

  Fornærmede forteller at han tilbrakte mange år i et naboland, der han jobbet for en teppeselger. Han fikk hjelp til å reise til et annet land, der han ble værende i noen år. I Europa var han innom flere land før han kom til Norge.

Find Out More